Een paar leuke herinneringen uit de afgelopen jaren...

Uitreiking van mijn eerste CD

'Aznavour & Wij'

(samen met Meike van de Linde)

met vertalingen van de liedjes van

Charles Aznavour aan de maestro zelf!

(1993)

KRO Soundmixshow 1989 als Wim Sonneveld

Diverse keren te gast in de radioprogramma's 'NCRV's Lunchpakket' van Ted de Braak en  'Coulissen' (TROS) met orkesten o.l.v. Martin Kesseler en Cor Bakker

Een seizoen lang in de musical

'The Phantom of the Opera'

(1996-1997)

(Hier met Ben Cramer)

Met Wieteke van Dort

Met Saskia & Serge

Met Willeke Alberti

Om half drie gaf Ria van Bakel, ouderenadviseur van de SWOB het startsein. Met Let’s have a show ging Veenstra full speed van start. Na uit zijn Winkel van Sinkel de strooien hoed van Lou Bandy (Zoek de zon op, het is zo fijn !) te hebben opgevist, bleek ook Wim Sonneveld dit hoofddeksel soms te hebben gedragen. Bijvoorbeeld in de medley: Zo heerlijk rustig, Poen, De Orgelman en Langs de Amsterdamse grachten. Met een expressief Het Dorp besloot Harald deze ode om naadloos over te stappen naar Louis Davids, de legende bij wie Sonneveld ooit het vak geleerd had.

Klassiekers als Weet je nog wel oudje, We gaan naar buiten, Wordt nooit verliefd, want dan ben je verloren en We gaan naar Zandvoort werden door de zaal vliegensvlug herkend en mee gekweeld. Een enkeling had “de grote, kleine man“ zelfs nog in levende lijve zien optreden in Royal op de Nieuwendijk in Amsterdam. Via Carré als bruggetje werden Snip en Snap in de spotlight gezet met een reprise van Als op het Leidse plein de lichtjes weer eens branden gaan …en Twee oude vrienden.

Daarna bracht Harald Veenstra, die met zijn vlotte presentatie en soepele zangstem erg in de smaak viel, een selectie uit de songs van de musicals van Annie M.G. Schmidt. Na een gevoelig Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte en een vrolijke medley uit De Jantjes werd het pauze. Tijd voor Veenstra om zijn cd’s aan de man te brengen en die wilde men wel. Ze werden gretig afgenomen, vaak met drie tegelijk.

'Groote en Voorster' (Deventer)

Hallo medewerker van Ensemble Producties.

Hierbij een reactie naar aanleiding van het optreden van tante Wies en Harald.

Het was een geweldig optreden, duidelijk kwaliteit.

Het was uitnodigend, en een ontwapenend schouwspel.

Voor de onderdelen; presentatie, kwaliteit, repertoire, contact met het publiek en met ons een dikke voldoende (wel een 8).

Harald trad die week 3 keer bij ons op en het moet gewoon gezegd hij is een goede zanger en artiest. Het contact dat hij maakte ook met de dementerende ouderen was erg ontroerend. het was respectvol vanuit de beleving en behoefte van de ander.

Na de pauze volgde nog ruim een half uur mooie melodietjes en vrolijke deuntjes, met als hoogtepunt een serie liedjes van Toon Hermans die het publiek de kans boden uit volle borst mee te galmen en te deinen. Een geslaagde afsluiting van het seizoen.  

Mijn complimenten. Ook voor tante Wies, ook een echt artiest en een indrukwekkende verschijning.

Op de maandag hadden wij ook een duo via uw bureau.

Ook zij waren fantastisch. Die het ook voor elkaar kreeg glimlachen en hier en daar een traan te voorschijn te toveren.

Kortom alom lof. 

Vriendelijke groet,

Jacqueline van Doorn.  Activiteitenbegeleiding

Uit: 'Westerhaar Digitaal'

De sfeer zat er goed in tijdens het optreden van Harald Veenstra 

Hij is ras-entertainer voor senioren met Nederlandstalige, cabareteske liedjesprogramma`s.

Deze middag onder het motto "Toen was geluk nog heel gewoon".

Zijn optreden is gezellig, feestelijk en met veel herkenning, tijdens zijn optreden werd er volop meegeklapt.

Jullie waren top afgelopen vrijdag, jij met je tante bij het Hoog Schuilenburg in Almelo.

Ik ben daar vrijwilligster en was ook van de partij, kan niks op youtube van julllie,vinden, ha ha volgende keer ga ik toch een cd kopen heb er spijt van.

Man wat een tante heb je ,

en een knuffffffffff van mij we zien jullie vast weer in Hoog Schuilenburg tot dan

'Hoog Schuilenburg' (n.a.v. de voorstelling 'Pas op, Tante komt eraan!')

'Abtswoude', Delft

Harald is geen onbekende verschijning. Bij het 40-jarig bestaan van Abtswoude was hij ook aanwezig. Met vrolijke liedjes, afgewisseld door gevoelige songs, wist hij het publiek te vermaken. Met leuke woordspelingen en anekdotes zette hij de zaal naar zijn hand.

Vorig seizoen trad hij nog op met zijn tante.

'Parkflat Stadsfenne', Sneek

THEATER-DINER IN PARKFLAT STADSFENNE EEN SUCCES

Donderdag 14 april heeft Parkflat Stadsfenne voor de eerste keer een speciaal ‘Theater-diner’ georganiseerd. Het ‘Theater-diner’ is een arrangement voor bewoners en andere belangstellenden waarbij tijdens het diner een cabaretier voor het nodige vermaak zorgt. Tijdens deze primeur werd het theateraspect verzorgd door Harald Veenstra. De aanwezige bewoners en gasten hebben de herkenbare professionele cabareteske ten uitvoer gebrachte liedjes zeer gewaardeerd.

woensdag 27 juli

Heerlijk middag voor 55+ Beemsterlingen

Woensdagmiddag is traditioneel de middag voor de Beemsterlingen van 55+ en ouder.

In de grote zaal van Breidablick kwamen 100 gasten bijeen voor gezelligheid en de lekkere versnaperingen.  Maar dit jaar ook weer voor het muzikale optreden van Harald Veenstra die met een enorme blijheid de mensen laat genieten van leuke, lieve liedjes van vroeger en nu die bijna iedereen kan meezingen.

In de pauze werd het bekende borreltje en hapje geserveerd waar ze maar geen genoeg van konden krijgen. Voordat Harald weer begon met zijn optreden werd eerst de verloting gehouden met leuke prijsjes geschonken door onze Beemster ondernemers Season's Bloemen, Drogisterij Anneke Jonker en Bakkerij Santhé.

De organisatie was ook dit jaar weer in goede handen van de leden van Sectie Welzijn. Zij werden door Harald in het voetlicht gezet en mochten hem daarna volgen in een vrolijke polonaise.

Tot slot werd het Beemster lied vertolkt en daarmee kwam het einde aan een prachtige middag waarvan de oudere Beemsterlingen bijzonder hebben genoten.

De heerlijke warme oliebollen gesponsord door onze gebakskraam Gouki waren bij het afscheid weer een ware traktatie. Tevreden keerden allen huiswaarts.

'Willem Dreeshuis´ (Amsterdam)

…De volle zaal leek wel in trance. De aanwezigen waren een en al aandacht voor de acts en zang die Eric Beekes als Tante Wies, een oude revuester uit Snip en Snap, tentoon spreidde. Zij werd muzikaal begeleid door Harald Veenstra, als haar neefje, die met zijn pianospel en liedjes helemaal te gek was. Iedereen was dan ook erg enthousiast.

 

'Mechropa', Den Haag

(n.a.v. het programma 'Oranje Boven')

Jouw voorstelling vond ik echt GEWELDIG!!!

Heel sterk, die combinatie van zang/entertainment en dia's.

De herkenning zorgde voor vele emotionele momenten bij onze clienten.

Het heeft onze, veelal, zeer koningsgezinde mensen erg goed gedaan!!!

Ook de prachtige, leuke en ontroerende zelfgeschreven teksten completeerden

het geheel tot AF !!!

Heb zelf een traan gelaten bij jouw vertaling en stemgeluid van The Elephant Song.

Ik denk dat deze voorstelling een enorm succes gaat worden en raad hem dan ook aan iedereen aan!

Bewonerscommissie Iependaal

Beste Harald,

Ik wilde je nog even bedanken voor de heerlijk middag.

Je was bij ons nu al voor de 3e keer en wat weet jij de mensen te vermaken.

Je hebt een prachtige stem, (maar dat wist je al) maar het is ook heel erg de manier waarop je het brengt en hoe je het publiek weet te bespelen.

Het is niet het geijkte repertoire. Je maakt er een echte theatersfeer van met veel humor. Onze bewoners waren weer eens ouderwets gezellig 'uit'

Gewoon een klasse apart. Bedankt nogmaals namens ons allemaal en we hopen zeker dat we je volgend seizoen weer terugzien!

Hartelijke groet,

Lieke van Kouwenhoven