Als u wilt reageren op een voorstelling dan kunt u dat doen door ons te mailen op contact@ensembleprodukties.info

Recentelijk was ik aanwezig bij een liedjesprogramma (Sonneveld & Toon) van Harald. Dat was niet mijn eigen keuze, ik ging mee als begeleidster van mijn tante van 87 die rolstoelgebonden is.

Maarrr...  ik was plezierig verrast.

 

Een sterke keuze én afwisseling van liedjes, gecombineerd met Harald’s heerlijke stem en fantastische timing hebben een onuitwisbare indruk op me gemaakt.

 

Harald weet daarbij op geniale wijze het publiek bij de show te betrekken, bij de show te houden en in zijn waarde te laten.

Wat ik ook zeer waardeer is dat hij iedereen het gevoel gaf ‘er toe te doen en er te mogen zijn’, de minder muzikalen, de tikkie de weg kwijt rakenden, de jongeren, de kletsers, degenen die wat verder naar achter zaten, etc. etc.

 

Ik vermoed dat, ongeacht de samenstelling of de grootte van het publiek, Harald zijn twee uur durend programma altijd met heel veel enthousiasme brengt en daarvoor, petje af!


Claudia Copping


Katholiek Vrouwengilde Naaldwijk

Heeft U ook zo genoten van de gast van deze avond, Harald Veenstra? 

Harald wist met zijn programma „Oranje boven” ons op voortreffelijke wijze het wel en wee van de Oranjes te presenteren.

Met zijn grote collectie foto’s en zijn amusante liedjes wist hij ons allen te treffen. Met name met The Elephant Song van Kamahl deed hij menigeen ontroeren.

Het was een geweldige avond die ons vele kanten van het Koningshuis heeft laten zien.

“EEN MIDDAG MET HARALD”

VROLIJK BESLUIT VAN HET ZOMIPO-SEIZOEN

BENNEBROEK – Op het laatste zondagmiddagpodium van 25 april bracht entertainer Harald Veenstra in de grote zaal van zorgcentrum Meerleven een wervelende show van bekende liedjes van Nederlandse cabaretiers van vroeger en nu, songs uit musicals of nummers uit het repertoire van bekende zangers. Enthousiast en schijnbaar moeiteloos bracht hij de ene medley na de andere over het voetlicht en veroverde zijn publiek, dat voornamelijk uit dames bestond. Inhaken en meezingen was die middag troef.

Om half drie gaf Ria van Bakel, ouderenadviseur van de SWOB het startsein. Met Let’s have a show ging Veenstra full speed van start. Na uit zijn Winkel van Sinkel de strooien hoed van Lou Bandy (Zoek de zon op, het is zo fijn !) te hebben opgevist, bleek ook Wim Sonneveld dit hoofddeksel soms te hebben gedragen. Bijvoorbeeld in de medley: Zo heerlijk rustig, Poen, De Orgelman en Langs de Amsterdamse grachten. Met een expressief Het Dorp besloot Harald deze ode om naadloos over te stappen naar Louis Davids, de legende bij wie Sonneveld ooit het vak geleerd had.

Klassiekers als Weet je nog wel oudje, We gaan naar buiten, Wordt nooit verliefd, want dan ben je verloren en We gaan naar Zandvoort werden door de zaal vliegensvlug herkend en mee gekweeld. Een enkeling had “de grote, kleine man“ zelfs nog in levende lijve zien optreden in Royal op de Nieuwendijk in Amsterdam. Via Carré als bruggetje werden Snip en Snap in de spotlight gezet met een reprise van Als op het Leidse plein de lichtjes weer eens branden gaan …en Twee oude vrienden.

Daarna bracht Harald Veenstra, die met zijn vlotte presentatie en soepele zangstem erg in de smaak viel, een selectie uit de songs van de musicals van Annie M.G. Schmidt. Na een gevoelig Ik zou wel eens willen weten van Jules de Corte en een vrolijke medley uit De Jantjes werd het pauze. Tijd voor Veenstra om zijn cd’s aan de man te brengen en die wilde men wel. Ze werden gretig afgenomen, vaak met drie tegelijk.

'Abtswoude', Delft

Harald is geen onbekende verschijning. Bij het 40-jarig bestaan van Abtswoude was hij ook aanwezig. Met vrolijke liedjes, afgewisseld door gevoelige songs, wist hij het publiek te vermaken. Met leuke woordspelingen en anekdotes zette hij de zaal naar zijn hand.

Vorig seizoen trad hij nog op met zijn prettig gestoorde 'tante Wies'

'Parkflat Stadsfenne', Sneek

THEATER-DINER IN PARKFLAT STADSFENNE EEN SUCCES

Donderdag 14 april heeft Parkflat Stadsfenne voor de eerste keer een speciaal ‘Theater-diner’ georganiseerd. Het ‘Theater-diner’ is een arrangement voor bewoners en andere belangstellenden waarbij tijdens het diner een cabaretier voor het nodige vermaak zorgt. Tijdens deze primeur werd het theateraspect verzorgd door Harald Veenstra. De aanwezige bewoners en gasten hebben de herkenbare professionele cabareteske ten uitvoer gebrachte liedjes zeer gewaardeerd.

woensdag 27 juli

Heerlijk middag voor 55+ Beemsterlingen

Woensdagmiddag is traditioneel de middag voor de Beemsterlingen van 55+ en ouder.

In de grote zaal van Breidablick kwamen 100 gasten bijeen voor gezelligheid en de lekkere versnaperingen.  Maar dit jaar ook weer voor het muzikale optreden van Harald Veenstra die met een enorme blijheid de mensen laat genieten van leuke, lieve liedjes van vroeger en nu die bijna iedereen kan meezingen.

De organisatie was ook dit jaar weer in goede handen van de leden van Sectie Welzijn. Zij werden door Harald in het voetlicht gezet en mochten hem daarna volgen in een vrolijke polonaise.

Tot slot werd het Beemster lied vertolkt en daarmee kwam het einde aan een prachtige middag waarvan de oudere Beemsterlingen bijzonder hebben genoten.


'Willem Dreeshuis´ (Amsterdam)

…De volle zaal leek wel in trance. De aanwezigen waren een en al aandacht voor de acts en zang die Eric Beekes als Tante Wies, een oude revuester uit Snip en Snap, tentoon spreidde. Zij werd muzikaal begeleid door Harald Veenstra, als haar neefje, die met zijn pianospel en liedjes helemaal te gek was. Iedereen was dan ook erg enthousiast.

 

'Mechropa', Den Haag

(n.a.v. het programma 'Oranje Boven')

Jouw voorstelling vond ik echt GEWELDIG!!!

Heel sterk, die combinatie van zang/entertainment en dia's.

De herkenning zorgde voor vele emotionele momenten bij onze clienten.

Het heeft onze, veelal, zeer koningsgezinde mensen erg goed gedaan!!!

Ook de prachtige, leuke en ontroerende zelfgeschreven teksten completeerden het geheel tot AF !!!

Heb zelf een traan gelaten bij jouw vertaling en stemgeluid van The Elephant Song. Ik denk dat deze voorstelling een enorm succes gaat worden en raad hem dan ook aan iedereen aan!

Uit: 'De Nieuwsbode' (Werkhoven)

'We hebben genoten!'

Voor deze gelegenheid was de in het seniorencircuit bekende zanger/entertainer

Harald Veenstra naar Het Wapen van Werkhoven gekomen om daar éen van zijn Nederlandstalige programma’s ten gehore tebrengen.

Harald was een schot in de roos. Hij wist met zijn warme stem de aanwezigen te prikkelen om vooral mee te zingen.

Vele bekende Nederlandse artiesten passeerden de revue.

Zo was er een medley van Wim Sonneveld en kwam het bijzondere talent van Louis Davids weer naar voren.

Vooral het liedje over de engel Gabriël van Toon Hermans deed bij menigeen

een traantje weg pinken.

Met groot gemak en vol humor werden de bekende en minder

bekende liedjes door Harald aan elkaar gepraat.